Apasati pe imagini pentru vizualizare
Cazarma din Zalau a fost construita pe la sfarsitul secolului XIX, purtand denumirea de Cazarma Regala a Regimentului de Infanterie Baronul Fejervary. La sfarsitul secolului XX, cu ocazia sistematizarii zonei a disparut o parte a cazarmii.
Cladirea pastrata in forma L, dezvoltata in jurul unei curti interioare, are doua nivele si coridoare spre curte. In prezent coridorul de la parter este deschis, iar cel de la etaj inchis cu geamuri.
In decursul anilor cladirea s-a transformat in Cazarma General Dragalina, iar in prezent gazduieste Centrul Militar Judetean, dar este in renovare.
Locaţie: Municipiul Zalau, Piata 1 Decembrie 1918 nr. 11, Judetul Salaj
Cazarma din Zalau (azi cercul Militar Judetean din Zalau) este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Cazarma din Zalau (azi cercul Militar Judetean din Zalau)
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Zalau
Coordonate GPS: 47.18195,23.05302
Cetatea Valcau se afla in satul Sub Cetate, comuna Valcau, judetul Salaj si se crede ca a fost ridicata in jurul anului 1280, pe dealul numit „Plai”, la poalele Muntilor Plopis.
Pe vremuri, Cetat
Casa de Pastrare a judetului Kozepszolnok reprezinta o cladire aflata in piata centrala din Zalau, ridicata in anul 1884 de catre arhitectul Ujvarosi Ferenc.
Cladirea construita ca o vila, continea 2
In anul 1780 curtea imperiala permite construirea unei biserici catolice in oras. In 1784 este terminata capela si un turn de lemn cu 3 clopote.
Constructia bisericii actuale incepe in 1878, pe baza
Scoala Reformata din Zalau este cunoscuta din perioada de inceput a reformei, educatia desfasurandu-se aici neintrerupt din 1646, exceptand anii de razboi.
Scoala a fost in proprietatea bisericii re
Muzeul de Istorie şi Artă din Zalău stă mărturie a evoluţiei zbuciumate a regiunii de nord-vest a ţării noastre. Cei care vor să admire vestigii ale diverselor culturi care s-au perindat prin
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.