Apasati pe imagini pentru vizualizare
Teatrul National Mihai Eminescu esre situat pe strada Alba Iulia nr. 2 din Timisoara si a fost ridicat intre anii 1872 - 1875.
Cladirea in care functioneaza teatrul este un monument arhitectural ce apartine renasterii italiene, planurile constructiei fiind realizate de arhitectii Fellner si Helmer din Viena.
Teatrul National Mihai Eminescu a fost a luat fiinta la 22 septembrie 1876, intr-o atmosfera de sarbatoare, insa suferit modificari in urma incendiilor din anii 1880 si 1920.
A fost refacut intre anii 1923 - 1928, sub indrumarea arhitectului Duiliu Marcu, fatada moderna reluand loggia cu trei arcare a fatadei initiale.
Astazi, cladirea gazduieste Teatrul National, Opera Romana, Teatrul de Stat Csiky Gergely si Teatrul German de Stat.
Cladirea Teatrului National Mihai Eminescu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Banat, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Cladirea Teatrului National Mihai Eminescu
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Timisoara
Coordonate GPS: 45.7541733,21.2256546
Intre anii 1735-1737, la initiativa contelui Hamilton, presedintele asociatiei si comandantul militar al Banatului s-a construit primul spital si prima farmacie din oras.
La terminare, spitalul a fo
Cazinoul Militar reprezinta una dintre cele mai importante constructii militare ale orasului Timisoara din secolul XVIII, fiind terminat in anul 1775.
In decursul anilor cladirea a suferit o serie de
Sinagoga de rit mozaic din cartierul Cetate a fost construita intre 1863-1865 la initiativa rabinului Mauriciu Hirschfeld. A fost proiectata de arhitectul vienez Ignatz Schuhmann, in stil eclectic si
Palatul Culturii a fost construit intre anii 1871 si 1875, dupa planurile renumitilor arhitecti de teatre vienezi, Helmer si Fellner.
Dupa primul incendiu care a avut loc in 1880 s-a pastrat forma o
Muzeul de Arta din Timisoara a devenit institutie de sine statatoare la data de 1 ianuarie 2006 si include o colectie unica de lucrari si obiecte personale ale pictorului Corneliu Baba, cu 90 de piese
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.