Apasati pe imagini pentru vizualizare
Construirea Palatului Culturii in 1913 a insemnat o cotitura majora in viata muzicala a urbei. In acest minunat templu al artelor si-a început imediat activitatea Conservatorul Municipal, profesorii si studentii Conservatorului alcatuind in scurt timp o orchestra simfonica.
In anul 1950 orchestra a primit statutul de Filarmonica de Stat, iar la începutul anilor 60 a fost înfiintat si Corul mixt, lucru care a permis abordarea unui repertoriu complex si exigent ce cuprinde majoritatea genurilor muzicale din toate epocile, inclusiv creatia muzicala contemporana.
Pe parcursul existentei de peste o jumatate de secol pe scena de concert a Filarmonicii din Targu Mures au evoluat dirijori si solisti de renume din tara si de peste hotare.
Pe langa concertele de la sediu si din alte localitati din tara (inclusiv Bucuresti) orchestra simfonica a intreprins turnee de succes in Ungaria, Austria, Elvetia, Germania, Franta, Anglia, Irlanda, Suedia, fosta Uniune Sovietica, Belgia,Italia, Spania, Japonia. De asemenea orchestra are foarte multe înregistrari radio, de televiziune si discografice.
Activitatea artistica a Filarmonicii de Stat Tg.Mures se desfasoara in stagiuni permanente cu concerte saptamanale carora li se adauga si trei festivaluri anuale traditionale: “Zilele Muzicale Targumuresene” in luna mai, Festivalul International “In memoriam Constantin Silvestri” in luna octombrie si “Musica Sacra” in luna decembrie.
Adresa: 540052 Targu Mures, Str. Enescu nr.2
Tel.: (0265)26.25.48 (dir); 16.13.52; 16.69.58 (secr.muz.; contab)
Fax: (0265)26.25.48
www.filarmonicams.ro
email: office@filarmonicams.ro
Filarmonica Constantin Silvestri Targu Mures este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Filarmonica Constantin Silvestri Targu Mures
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Targu Mures
Coordonate GPS: 46.543561,24.557984
Complexul acoperit este alcatuit din doua bazine, cel mare avand o lungime de 25 metri si o latime de 10 metri, iar bazinul mic, pentru copii, cu lungimea de 10 metri si latimea de 6 metri.
Adancimea
Pădurea de stejari seculari de la Mociar, judeţul Mureş, aşezată aproape de comunele Salavăstru, Beica de Jos şi Gurghiu, nu e colorată şi nici nu sare în ochi. Însă are genul acela de fru
Manastirea Minoritilor din Targu Mures este situata pe strada Koteles Samule nr.4 si a fost construita in anul 1740 de catre ordinul minoritilor (infiintat in secolul al XVI-lea).
Intre anii 1741-1757
Casa contelui Teleki Domokos a fost construita intre 1797-1803, fiind modificata de multe ori de-a lungul timpului.
Lucrarile de renovare derulate in perioada 1986-1987 au fost finantate de biserica
Casa Kopeczi Teleki este o cladire de factura renascentista din Targu Mures, construita in 1554 de catre Kopeczi Tamas, inalt demnitar al principatului transilvanean, in timpul reginei Isabella Jagiel
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.