Apasati pe imagini pentru vizualizare
Ecaterina Teodoroiu s-a nascut la 14 ianuarie 1894 in comuna Vadeni, aflata astazi in componenta municipiului Tg-Jiu, fiind cel de-al treilea copil din cei opt ai familiei Vasile si Elena Teodoroiu.
In timpul Primului Razboi Mondial, eleva fiind, ea s-a inrolat intr-una din primele unitati de cercetasi din Bucuresti, participand pe front ca sora medicala. Dupa moartea fratelui ei, Nicolae, cazut pe front, Ecaterina decide ca trebuie sa slujeasca tara in locul lui.
Din anul 1938, casa familiei Teoderoiu, construita in 1884, a fost amenajata ca si casa memoriala "Ecaterina Teodoroiu".
Casa taraneasca adaposteste doua camere, camera cu vatra si cea de dormit.
Pana in 1945 casa a fost locuita de membrii familiei Teodoroiu, iar incepand cu anul 1959, cand a fost restaurata, a devenit Casa Memoriala "Ecaterina Teodoroiu".
Muzeul adaposteste si reconstruieste fidel universul familiei si viata Ecaterinei, prin fotografii, documente si obiecte personale ale celei ce a fost numita "Eroina de la Jiu".
Casa memoriala Ecaterina Teodoroiu din Targu Jiu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Oltenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Casa memoriala Ecaterina Teodoroiu din Targu Jiu
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Targu Jiu
Coordonate GPS: 45.0627975,23.2907963
Ansamblul Monumental Calea Eroilor se afla in centrul orasului Targu Jiu si a fost realizat de Constantin Brancusi, astazi fiind un complex sculptural cuprins in patrimoniul UNESCO.
Liga Nationala a
Ansamblul reprezinta cea mai veche locuinta civila din Oltenia, fiind situat in cartierul Vadeni al municipiului Targu Jiu.
Este format din casa (palatul), biserica cu hramul "Adormirea Maicii Domnul
Adresa: Str. Siret, nr 8A, judetul Gorj
Numar sali: 1
Capacitate: 300
Telefon: 0253/ 228031
Sunet: Stereo
Biserica Sfintii Apostoli Petru si Pavel se afla pe axul Caii Eroilor si a fost integrata creatiei brancusiene, realizand o legatura intre elementele ansamblului sculptural.
Ridicata pe locul unei a
Cula Cartianu se afla in satul Cartiu, comuna Turcinesti, judetul Gorj si este unul dintre cele mai reprezentative monumente de arhitectura populara romaneasca, datand de la sfarsitul secolului XVIII.
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.