Apasati pe imagini pentru vizualizare
Parcul Astra este situat in inima orasului Sibiu si este delimitat de strazile Mitropoliei, George Baritiu, Ioan Lupas si Piata Unirii.
Desi idea infiintarii parcului exista din anul 1869, acesta a fost construit in anul 1879, odata cu intemeierea Societatii pentru infrumusetarea orasului.
Parcul a fost reamenajat in 1926, si gazduieste 9 busturi ale celor mai importante personalitati romanesti ce au fost grupate in jurul Asociatiei Astra: Gheorghe Baritiu, Badea Cartan, Timotei Cipariu, Octavian Goga, Gheorge Lazar, Andrei Muresanu, Andrei Saguna, Ioan Slavici si Emanuil Gojdu. Cea mai veche statuie este cea a lui Gheorghe Baritiu, datand din 1924.
In partea de nord a parcului, la intersectia cu strada Mitropoliei se gaseste corpul B al Bibliotecii Astra, inaugurat in 2007.
Parcul Astra este strajuit de o serie de cladiri vechi ce dateaza din secolul al XIX-lea, printre care se numara: Policlinica de copii, Palatul Asociatiunii (1905; in prezent adaposteste Biblioteca Astra) si Scoala ajutatoare pentru hipoacuzici.
Parcul Astra din Sbiu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Pentru a vizita
Parcul Astra din Sbiu
poti accesa una dintre ofertele de
cazare Sibiu
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 45.7934761,24.1471519
Padurea Dumbrava se numara printre cele 200 de rezervatii naturale ale Romaniei, situata la 4 km de centrul orasului Sibiu, pe soseaua care duce inspre Rasinari.
Parcul se intinde pe o suprafata de
Turnul Gros este o constructie masiva de plan semicircular, cu ziduri de caramida (la baza din piatra) si o platforma pe care erau amplasate tunurile. Turnul are o forma de U iesind cu circa 25 m in a
Casa Albastra sau Casa Moringer este fosta proprietate a baronului von Moringer. Este situata in Piata Mare din Sibiu, pe latura de vest, langa Palatul Brukenthal. In prezent, imobilul adaposteste sec
Turnul apartinator incintei a IV-a, construit in 1457, este unul din cele doua turnuri pastrate din Orasul de Jos.
Turnul Pielarilor are patru nivele, din care ultimul, iesit in consola, dotat cu cat
Piata Mica este impartita in doua parti distincte de strada Ocnei care coboara pe sub Podul Minciunilor spre orasul de jos.
Latura nordica si estica a pietei urmareste conturul celei de-a doua centur
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.