Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica Ortodoxa Adormirea Maicii Domnului din Constanta este una dintre cele mai vechi biserici din oras, fiind construita intre anii 1906-1911.
Biserica este considerata monument istoric de interes national precum si o bijuterie a municipiului Constanta datorita interiorului pictat in tehnica fresco si a ornamentelor realizate cu migala.
Arhitectul bisericii a fost G. Mandrea iar stilul arhitectural este bizantin romanesc. Interiorul bisericii a fost pictat in stil renascentist de catre artistul D. Marinescu. Exteriorul este decorat cu mozaic.
Catapeteasma este realizata din marmura si bogat decorata cu motive vegetale, lucru rar intalnit la bisericile ortodoxe iar vitraliile folosite aici sunt unice in judetul Constanta.
Hramul bisericii este Adormirea Maicii Domnului.
Biserica Ortodoxa Adormirea Maicii Domnului din Constanta este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Litoral, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Turistii care vor sa viziteze aceasta zona pot gasi
cazare Constanta
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 44.1791687,28.6473217
Bustul lui Ion Banescu din Constanta reprezinta un monument istoric. Acesta a fost incadrat in Noua lista a monumentelor istorice.
Bustul lui Ion Banescu este situat pe Bulevardul Tomis, nr.51, in p
Adresa: Strada Aristide Karatzali nr. 16, Constanta, 900746
Telefon: 0241-618992
Fax: 0241-618992
teatruldecopii_cta@yahoo.com
Casa de Cultura a Sindicatelor din Constanta, unul dintre cele mai noi si elegante edificii arhitecturale din orasul Constanta, a fost realizat intre anii 1976-1983, dupa proiectul arhitectului K.Ghen
Casa Alleon din Constanta se afla pe strada C.A.Rossetti, nr. 7 si a fost ridicata in anul 1881 din dorinta bancherului Jean Gerard Alleon, lucrarea fiind executata de catre arhitectul grec Pelopidas
Amplasata pe o stanca, deasupra Portului turistic Tomis, vila este construita, asa cum arata inscriptia de deasupra usii, in anul 1899, dupa planurile arhitectului Gr. Cerchez si comandata de numismat
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.