Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul Brailei a fost inaugurat in anul 1881, prin decretul regelui Carol I.
Monument arhitectural, cladirea muzeului a fost construita in anul 1870, impresionand prin proportii dar si detalii.
Muzeul Brailei cuprinde urmatoarele sectii: arheologie si istorie, arta, etnografie si arta populara, stiintele naturii si memoriale.
- Sectia de arheologie
Prezinta epoca neolitica, pastrand exponate precum: unelte, reciepiente, podoabe, plastica din culturile Boian II - Giulesti, Gumelnita, Cernavoda I, epoca de tranzitie si epoca bronzului - unelte, sceptre, podoabe; culturile Tamaoani, Babadag din Hallstatt; epoca La Tene - geti si greci; epoca medievala timpurie - cultura Dridu.
Colectiile sunt expuse pe situri: Situl Brailita, Liscoteanca, Gradistea, Insuratei, Silistea.
Pot fi admirate vase si reprezentari figurative din neolitic, piese de podoaba si prestigiu din epoca bronzului, inventarul mormantului de la Gavani, atelierul de bijuterier de la Gradistea si vase de sticla romane.
- Sectia de istorie
Numara fotocopii de documente din perioada 1868 - 1944, piese de podoaba, arme albe si de foc; numiscmatica; carte veche, instrumente de redare a sunetului; biblioteca cu peste 20.000 de volume.
Cuprinde si monede, bancnote, medalii si plachete, decoratii romanesti si straine, ordine si medalii, aparate de inregistrare si redare a sunetului, fotografii de epoca si clisee pe sticla.
Muzeul Brailei este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul Brailei
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Braila
Coordonate GPS: 45.2711792,27.9743176
Biserica Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil se afla in orasul Braila, in Piata Traian, si este cea mai veche dintre bisericile existente in raza orasului si, totodata, singura marturie istorica a im
Ruine moderne si nepasare la cote maxime!
Muzeul de Etnografie si Arta Populara Braila se afla in Gradina Publica din anul 1984, avand ca scop principal prezentarea ocupatiilor traditionale specifice zonei Brailei. De asemenea, a fost amenaja
Casa colectiilor de arta din Braila, se afla pe strada Belvedere si este renumita prin faptul ca detine peste 3000 de piese de arta plastica si decorativa.
Anastase Simu a fost initiatorul constituir
Chiar daca atractiile turistice, cluburile si barurile lipsesc cu desavarsire, statiunea Lacul Sarat are totusi un monument simbol: Manastirea Sf. Mare Mucenic Pantelimon. Lacasul in sine, chiliile ma
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.