Apasati pe imagini pentru vizualizare
In tinuturile aradene, viticultura a fost practicata pentru prima data de catre dacii liberi, in zona colinelor din spatiul limitrof al Muntilor Zarandului.
Podgoria Aradului este unul dintre cele mai vechi "tinuturi ale vitei de vie" din Romania, fiind atestata documentar de la inceputul secolului al IX lea.
In prezent este cea mai importanta zona viticola a judetului, delimitata de localitatile Paulis (sud) si Pancota (nord), intinzandu-se pe o lungime de circa 30 km si pe o latime cuprinsa intre 1-4 km.
Climatul temperat-continental moderat, cu ierni blande datorita influentei oceanice din vestul continentului, insolatia ridicata datorita expunerii vestice a versantului zarandean si solul bogat in elemente minerale sunt daruri ale naturii care au contribuit la producerea faimoaselor vinuri din podgorie.
Se remarca soiurile rosii de Minis, cunoscute inca de la mijodul secolului al XVIII-lea, iar in nordul podgoriei, la loc de cinste, se afla Mustoasa de Maderat.
Podgoria Aradului este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Crisana, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Podgoria Aradului
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Arad
Coordonate GPS: 46.161048,21.258144
Palatul Administrativ din Arad este situat pe Bulevardul Revolutiei nr. 75. A fost construit intre anii 1872-1874, in stil renascentist, turnul interior cu orologiu (adus din Elvetia) fiind ridicat in
Pentru vizitatorii orasului Arad, unul din edificiile cele mai interesante este cladirea teatrului vechi, care dainuie in centru orasului de circa 180 de ani. Aceasta cladire trebuie socotita drept pr
Manastirea a fost ridicata in anii 1760-1762 de catre episcopul Sinesie Jivanovici (1751-1768), pentru vesnica sa pomenire si pentru a fi folosita de urmasii sai in scaunul episcopal al Aradului.
Man
Fortificatia dacica de la Varadia de Mures, situata in zona de contact a Muntilor Metaliferi cu Muntii Zarandului, dateaza din secolul II i.Hr.
Bazinul este situat in Arad, in Piata Sporturilor. Are dimensiuni de 20x50x1, 85 m si este folosit pentru agrement, diverse competitii sportive precum si pentru cursuri de inot pentru copii de peste 5
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.