Apasati pe imagini pentru vizualizare
Bazarul turcesc din Lipova este situat la capatul strazii Nicolae Balcescu. Provine probabil din a doua etapa a stapanirii otomane (1613-1716), fiind una dintre cele mai vechi cladiri din oras. Adapostea negustorii veniti cu marfuri din Imperiul Otoman si din cele trei tari romane.
Din constructia initiala s-au mentinut multe elemente, precum fatada decorativa cu fronton triunghiular, arcadele si pilastrii, in dosul carora exista un larg pasaj pentru cumparatori.
In centrul cladirii se gaseste un frontispiciu triunghiular, decorat cu 5 discuri ceramice figurale, care par a fi de provenienta mai tarzie. Sub bazar se pastreaza o uriasa pivnita, folosita initial pentru magazii.
Figureaza in catalogul monumentelor Semilunii in lume si este unic pe teritoriul romanesc.
Si in prezent se desfasoara aici un intens comert.
Bazarul turcesc din Lipova este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Crisana, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Bazarul turcesc din Lipova
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Arad
Coordonate GPS: 46.0932045,21.6968155
Adresa: Bulevardul Revolutiei Nr. 49-53
Telefon: 0257255576, 0257280224
Numar sali:1
Capacitate: 741
Sunet: Dolby Digital Sound
Palatul Administrativ din Arad este situat pe Bulevardul Revolutiei nr. 75. A fost construit intre anii 1872-1874, in stil renascentist, turnul interior cu orologiu (adus din Elvetia) fiind ridicat in
Pe parcursul existentei sale, Filarmonica a reusit sa satisfaca nevoile culturale ale unui spatiu geografic extins, depasind de fiecare data cand a fost nevoie limitele orasului Arad.
Din 1973 atat
Biserica romano-catolica Sf. Anton de Padova a fost construita intre anii 1902-1904. Este un edificiu monumental cu o inaltime de 56 m, construit pe locul Bisericii Minorita, dupa planurile arhitectul
Muzeul de Arta si Etnografie Eugen Popa a fost deschis in anul 1893 ca expozitie de relicve al revolutiei pasoptiste, etalata in holul de la etajul II al Teatrului de Stat.
Ulterior, muzeul a fost m
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.